Životopis

Vendula Chalánková
Narozena: 4.února 1981 v Přerově
Adresa: Nová čtvrť 549/65, 751 02 Troubky nad Bečvou
Telefon: 606 359 083
Email: vendula.chalankova@gmail.com
Stav: svobodná

Vzdělání

1987-1995 Základní škola Troubky
1995-1999 Střední pedagogická škola Přerov
1999-2006 Fakulta výtvarných umění, ateliér Environment, Vladimír Merta, Marián Palla
2001 Stáž na AVU, intermediální škola Milana Knížáka, Praha
2004 Stáž v ateliéru Intermedia Václava Stratila FaVU, Brno
2004 Pobyt v Indii
2005 Stáž na Facultad de Bellas Artes de Cuenca, Španělsko

Ocenění

 

Bibliografie

2006 Cena Nadání J.M. a Z. Hlávkových
2009 Zlatá stuha za knihu O ČERVENÉ KARKULCE, výtvarná část knihy pro začínající čtenáře
2015 Nominace na výroční cenu Muriel, kniha Proč nejsi jak chlapi v práci, vole? byla nominovaná v kategorii Nejlepší původní scénář.
2016 Nominace v cenách Czech Grand Design, kniha W. A. Mozart v Praze získala nominaci v kategorii Ilustrace.
Samostatné katalogy a knihy:

2005 Vydání autorského komiksu: Žít jako kaskadér
2009 Vydání komiksu Cukr a počasí – výběr komiksových prací vzniklých od ledna 2004 do září 2009. Publikace vyšla čtyřbarevně, nákladem 2000 kusů, má 64 stran a je s anglickým překladem.
2009 Ilustrace knihy O Červené Karkulce
2011 Ilustrace knihy O perníkové chaloupce
2015 Vydání knihy- Proč nejsi jak chlapi v práci, vole? Tragikomiksy
2015 Vydání knihy – Vyšívané pohádky
2015 Dino, katalog k výstavě, vydala Galerie výtvarného umění v Chebu. Text Radek Wohlmut.
2015 Zpívejte s námi. Nejkrásnější lidové písničky. Knížka s CD. Nahrál Kühnův dětský sbor.
2016 W. A. Mozart v Praze- průvodce po místech, která Mozart navštívil. Text Ondřej Horák
2016 Dnes dítě, komiksová kniha ze slov dvouletého dítěte. Text Radim Kopáč.

Bibliografie:

2004/5 Časopis Umělec, Nové tváře
2006 Deník Právo, Literární příloha Salon
2006 Kulturní příloha Ex časopisu Reflex
2006 Ilustrace revue RozRazil
2007 Současný Komiks, osm pohledů na současnou českou komikovou scénu
2007 Ilustrace revue Bloody Mary
2007 Časopis Ateliér
2007 Časopis Flash Art 5/ 2007
2007 Bublifuk, Antologie severočeského komiksu
2008 Ilustrace časopisu Alarm
2008 Časopis Dolce vita, 12/ 2008, cz umělci VIII
2009 Časopis Ateliér
2009 Ilustrace novin Mnohosti
2009 Ilustrace časopisu Veronica
2009 Kulturní noviny, listopad/ prosinec
2009 Sbírkový katalog, Umění přelomu tisíciletí ze sbírek Národní
galerie v Praze 1990- 2009
2010 Program a plakát k představení Modelka XXL, HaDivadlo
2010 “http://www.kocogel.info/”
Rozhovor s Vendulou Chalánkovou
2010 Hospodářské noviny, Móda ulice- Brno
2010 DesignMagazin.cz
2010 Art + antiques, 06/ 2010, komiks
2010 “www.artlist.cz” HYPERLINK “http://www.artlist.cz/” HYPERLINK “http://www.artlist.cz/” HYPERLINK “http://www.artlist.cz/”.artlist.cz
2010 Zpravodaj Divadla Petra Bezruče, komiks pravidelně každý měsíc
2010 Magazín euro, 8/ 2010, Code: Mode
2010 Xantypa, Zvrhlý vkus Vendula Chalánková, Design
2010 TOPLIFE, Vendula Chalánková a její Zvrhlý vkus
2010 Mladá fronta, Sedmička, Komiksová múza z Brna
2010 CD kapely Jananas, obálka a ilustrace k jednotlivým písním.
2011 Kultura.cz, portrét
2011 Instinkt, Styl
2011. “www.bozo.cz” HYPERLINK “http://www.bozo.cz/” HYPERLINK “http://www.bozo.cz/” HYPERLINK “http://www.bozo.cz/”.bozo.cz
2011 Spontánní umění, Publikace Masarykovy univerzity, Brno
2011 CD kapely The Charlie
2011 Bonus, komiksy Prášek a Pilulka
2011 Rádio Vltava- Řeč věcí s Janem Tůmou
2012 Art + Antiques, Ďábelská Chalánková, 2012/ 02/ 07
2012 Rádio Vltava – Čajovna s Radimem Nejedlým
2012 Kulturní noviny, číslo 9, komiks
2012 www.komiks.cz ,rozhovor
2012 Časopis A2, 17/12, Galerie
2012 Bonus, společenská hra
2013 medialnicentrum.cz, rozhovor – Přešívám zvířátka z tržnic
2013 protisedi.cz- Anketa o módě a stylu: S tvůrkyní “zvrhlého” vkusu Vendulou Chalánkovou
2013 Čilichili- Blog- Vyšívané esemesky
2013 Současná česká ilustrace, e-kniha- portfolio více než padesáti profesionálů v oboru
2014 Časopis A2, 12.2. ročník x, Galerie
2014 lidovky.cz, design- Zakázali mi prodávat náušnice s Ibalginem, říká výtvarnice Chalánková
2014 Dotyk, 24/ 2014- Nesnáším provokace
2014 mepass.cz- V hlavní roli Zuza Fuksová a její podivní hosté: Vendula Chalánková: V Brně mi chybí nábřeží.
2014 Lidové noviny, Orientace, Pavel Klusák- Svíčková a kultura popová
2014 Respekt, Kultura, Jan. H. Vitvar- Umění od popelnice, Ze zamčeného záchodu zamířila Vendula Chalánková k mezinárodní výstavě.
2015 Ústecký deník.cz, kultura- Vendula Chalánková stihla dvě vernisáže za jediné odpoledne
2015 lidovky.cz, design, obrazem- Výtvarnice Chalánková slaví, veřejné záchodky předělala na obří dárek
2015 ČTK, Chalánková na výstavě v Dvorak Sec prodává malby kuchyně a vzduchotechniky
2015 lidovky.cz, design- Geometrie všednodennosti, Chalánková vystavuje tlačenku a chleby
2015 Česká televize, Kultura- Vendulina volba: Obrazy z IKEA, nebo Hornbachu? Láska, nebo mamon?
2015 Rádio R, Zlá hodinka
2015 Instinkt, Rozhovor- Propojení radiátorem
2015 Zen, Kultura- Vzduch není zadarmo
2015 Art + Antiques, Portfolio,Radek Wohlmuth
2015 Hospodářské noviny, Umění-Hluboko pod kůži
2015 Artmix, Portrét
2016 Flash Art 9/ 2016, Vendula Chalánková v rozhovoru s Radimem Kopáčem- Ze svých dětských gatí jsem ušila gatě pro Jeníčka a Mařenku.
2016 iPOPCYCLE, Pět otázek pro- Mládí na vesnici doporučuju všem, říká Vendula Chalánková
2016 Kam v Brně, červenec, srpen- Chalánková vs.Timo
2016 Ilustrace novin Čtení ke kafi divadla MaléHRY
2016 Artikl 10/2016, titulní strana časopisu a PRO ART projekt
2016 magazín SOFFA,18, barokní šablona
2017 Kam v Brně březen 20177, titulní strana časopisu
2017 HN příloha Ego!, komiks na téma Poslední sklenička
2017 Host – časopis, v každém čísle roku 2017 přináší Host jeden nepulikovaný komiksový strip

 

Kolektivní katalogy

2005 Je Désire
2006 Dívčí sen
2006 The & (Výstava praktických diplomových prací Fakulty výtvarných umění VUT v Brně 2006)
2006 Současný komiks (osm pohledů na současnou komiksovouscénu)
2007 Amaro Jilo
2008  Aukční katalog,Aukce č. 2 2 (Moderní a poválečné umění, současné umění, fotografie),Galerie 5. patro, Praha, Myslíkova
2009 Vlk a beránek / The Wolf and the Lamb
2009 V. Zlínský salon mladých / 5th Zlín Youth Salon 2009
2009 Baf! Brno Art Fair, katalog k mezinárodnímu veletrhu umění
2009 1. a 2. malířské sympozium v Uherském Ostrohu (Zámecká galerie v Uherském Ostrohu, Národní divadlo Reduta v Brně (říjen a listopad 2009), (2008)
2009  Sbírkový katalog,Umění přelomu tisíciletí ze sbírek  Národní galerie v Praze 1990-2009 / Art from the Turn of  the Millennium in the National Gallery in Prague
Collections 1990-2009
2011 Ženské závislosti (aneb Co potřebujeme, bez čeho nemůžeme být, co nás ničí i co nám pomáhá)
2011 Věznice: Místo pro umění / Prison: No Limits for Art
2011 Home Sweet Home, Tama Art University, Tokyo
2011 Art buffé, Nádraží Jižní předměstí v Plzni
2011 23 Bienále ilustrácií Bratislava, Slovensko, Ministerstvo kultury
2012 Komiks nejen v komiksu, výstavní síň Chrudim
2012 Houby v Brně, divadlo Reduta
2014 Apartment I- V, 2011- 2013
2014 Včelou a mlíkem, Galerie Jiří Putna
2014 VII. Nový zlínský salon 2014, katalog k výstavě, barevná reprodukce, 248 stran
2014 Důstojnost lidstva, čtyřjazyčný katalog, který kromě společného kurátorského úvodu, medailonů
zúčastněných umělců a reprodukcí vystavených děl obsahuje filosofické úvahy významných rakouských a
českých myslitelů Milana Kreuzziegera, Roberta Pfallera, Mieze Medusa a Marlene Streeruwitz.
2015 Vyprávění, katalog k výstavě v Karlin Studios, tištěný katalog je přílohou zvukového CD

Zastoupení ve sbírkách

Národní galerie Praha
Sbírka Marek
Moravská galerie Brno
www.artbanka.cz
Museum für Angewandte Kunst, Vídeň
Galerie výtvarného umění v Chebu
Muzeum umění Olomouc

Účast na sympóziích,
veletrzích a projektech

2008 Malířské sympózium v Uherském Ostrohu
2008 účast na projektu Cargo – Art in box v Budapešti
2009 účast na veletrhu Brno Art Fair
2010 projekt Byro, Praha
2010 Geocaching s Lukášem Hájkem a Zdeňkem Porcalem Lokalita na přání- komiks
2010 účast na projektu Kateřiny Šedé – Líšeňský profil
2010 Artyčok.TV – Art Fair Místo:Galerie Meetfactory
2011 Artbuffé, festival současného výtvarného umění, Plzeň- Správný tramp nikdy nebyl v lese
2011 Chebské dvorky
2011 Bienále Ilustrací, Bratislava
2011 účast na projektu VĚZNICE: MÍSTO PRO UMĚNÍ
2011 Utrecht- Brno in comics
2012 Projekt Byro- Decoland, Praha
2012 Projekt Komixxx2- 3X jiné pojetí komiksu
2012 Veletrh svět knihy, Praha- výstava Komiks nejen v komiksu
2012 Ghettofest, Brno- Andělé ghetta
2012 Mezinárodní festival komiksu Ligatura, Poznan, Polsko, Brno in Comics
2012 Pecha Kucha Night, Znojmo
2012 Czech Fashion & Design Weekend, Brusel, Belgie
2013 Pecha Kucha Night, Praha
2013 Pecha Kucha Night, Ostrava
2014 Mezinárodní veletrh dětské knihy v Boloni- výstava 11 světů
2014 Pecha Kucha Night a umělecký festival Seš-lost?, Železný Brod
2014 TEDx Prague, mezinárodní konference na téma Pod povrchem
2014 Pecha Kucha Night na Colours, Ostrava
2014 Pecha Kucha Night Hradec Králové
2014 Pecha Kucha Night Zlín
2014 Trochu inak, Slovenské národné divadlo s Adelou Banášovou, Bratislava
2015 Art Prague, Kafkův dům, Praha
2015 Designers´Open, Design Festival, Leipzig
2015 Pecha Kucha Night Plzeň

Vystoupení kapely Muženy

2009 FřeshFľesh, Praha
2009 Benzínka u Slaného
2009 Cafe Steiner, Brno, vernisáž Jany Tichotové
2009 Kontejnery umění, Praha
2009 Parallel, Praha
2010 Dny výtvarné kultury, Pedagogická fakulta, Brno

Samostatné výstavy

2001 Kabinet Můz, Brno
2004 Kavárna Desert, Brno – Jako malá jsem si myslela, že si mě vezme Karel Gott
2005 Galerie Eskort, Brno – Žít jako kaskadér
2006 Kavárna Švanda, Brno – komiksy
2006 Galerie mladých, Brno – Camarero me cobra!
2006 Fakulta sociálních studií, Krmítko, Brno – Puso buď v klidu
2006 Galerie Dole, Ostrava – Vyzývavý make up
2006 Radnice, Náměšť nad Oslavou – Kávu si osladím o trochu víc
2007 Galerie Doma, Kyjov – Komiksy, výšivky, esemesky
2007 Galerie Nod, Praha, Výstavní prostor okno
2007 Výstavní kontejner u pavilonu E v areálu Flora
Olomouc – Jací jsme to divní milenci, navzájem si sajem invenci
2008 00 Art Gallery, Brno – Solitér
2008 Sausalito, Brno – Life Style
2009 Cafe Steiner, Brno- Milion dollars maybe s Patrikem Sedlaczekem
2009 Parallel, prostor pro výzkum a prezentaci paralelních linií českého umění, Praha – Cukr a počasí
2009 Vegalite, Brno- Jiřina je muž
2010 Kavárna Švanda, Brno- Sbírka Chalánek
2010 Knihkupectví Skleněná louka, Brno
2010 Sixty Stone Space – Kamenná čtvrť Brno- Karkulka
2010 Zastávka, Brno
2011 Slavie, Kroměříž
2011 Crossclub, Praha- Výstava unikátní komixové série ,,Cukr a počasí”
2011 Klub 29, Pardubice- Kávu si osladím o něco víc
2011 PORTAL, Uherské Hradiště- Vendulka Chalánková + Radkin, společně s Janem Radkem
2011 Galerie Půda, Jihlava- Koho Pán Bůh miluje, toho
křížkem navštěvuje, host Mák Hustoles
2011 Sixty Stone Space, Brno – Oheň a kouř, společně s Pavlem Richtrem
2011 Moravská galerie, Brno- Z pohádky do pohádky
2012 Billboart Gallery Europe, Ústí nad Labem- 3 billboardy s komiksy
2012 Artwallgallery v rámci projektu Artwall: Link, Praha-
výstava Komiksy na lince metra B
2013 Výloha s neklidem, galerie Zlevněnka, Brno- Nenaplněná ambice
2013 e-obrazárna, Martin Reiner- Karkulka
2013 Galerie Koridor budova PF UJEP, Ústí nad Labem- Okem jehly
2013 Cafe Steiner, Brno- Architecture
2013 Kavárna Švanda, Brno- Handmade Photoshop Basic
2014 Galerie Deska, Ústí nad Labem
2015 Fokus Kafe, Ústí nad Labem- Jeffovi šedesásiny a komiksy z mého života
2015 Galerie Deska, Ústí nad Labem- Happy birthday Jeff Koons
2015 Výloha, Valašské Meziříčí- Pařížská situace a lidová píseň
2015 Dvorak Sec Contemporary, Praha- Láska versus Mamon
2015 Východoslovenská galéria, Košice, výstavní síň D – DIY HD 3D
2015 Galerie Krása, Brno- Družina
2015 Crossclub, Praha- komiksy
2015 Galerie 2+1, Bechyně- Šetřeme si emoce
2015 Galerie výtvarného umění, Cheb, Malá galerie- Dino
2016 Galerie města Třince- Vystřihli co nejpečlivěji, společně s Marianem Pallou
2016 Anti.kvariát Dejvického divadla, Praha- Virtuální prohlídka, společně s Danielou Mikuláškovou
2016 Městská galerie, Týn nad Vltavou- Dynamické rámy
2016 Dům umění, Galerie J. Krále, Brno- Schodek
2016 Galerie výtvarného umění, Kabinet kresby, grafiky a fotografie, Náchod- Ilustrace
2016 Galerie Věž, Věž farního kostela SV. Jana Křtitele, Frýdek- Místek- Z lásky k Fesku
2016 Galerie města Blanska, Blansko- Plenér
2016 Liptovská galéria Petra Michala Bohúňa, Malá výstavní síň, Liptovský Mikuláš- 35+
2016 Galerie výtvarného umění v Hodoníně, Hodonín- Ilustrace
2017 Divadlo Bolka Polívky, Brno- Smát se penězům
2017 Galerie Josefa Lieslera, Kadaň- Ubrusy a pohádky, společně s Danielou Mikuláškovou
2017 Galerie Orlovna z.s., Kroměříž- 90 tenisových míčků

Společné výstavy

1999 Střední pedagogická škola, Kroměříž
2002 Kafárna, Brno
2003 Dům umění, Brno – 10.let FaVU
2003 Galerie Václava Špály, Praha – 10.let FaVU
2004 DUCK BAR, Kamenka, Brno
2004 Galerie Kritiků, Praha – Otevírání krajiny
2004 Kavárna a knihkupectví Spolek, Brno – Práce
2005 Dirty Galery, Praha
2005 Galerie Milana Zezuly, Foyer Městského divadla
Brno – Bledule a borci
2005 Skleněná louka, Brno – Výstava jednoho obrazu
2005 Galerie Vysoké školy umělecko-průmyslové, Praha – jeDésire
2005 Galerie Akademie Výtvarných umění, Praha – Sel Me Buy Me
2006 Módní performance 7 návrhářů, Praha – Intel fashion collection
2006 Studio LR, Praha – Intel Fashion collection
2006 Studio LR, Praha – Výročí 1 rok otevření
2006 Club Roxy, NoD, Praha – výstava komiksů
2006 Galerie Milana Zezuly, Foyer Městského divadla Brno – Environment
2006 Městské muzeum, Bystřice nad Pernštejnem – Dívčí sen
2006 Komunikační prostor Školská, Praha – Dívčí sen
2006 Galerie Brno, Brno – The & , výstava diplomových prací
2006 Terraca Gallery, Londýn – Tannoy, víkend videí a krátkých filmů z České republiky, Slovenska a Anglie
2006 Galerie u dobrého pastýře, Brno – Sell Me Buy Me
2006 C2C, Praha – Móda nemóda neboli EIN KESSEL BUNTES
2007 Galerie FaVU, Brno- Where is the king
2007 Dům umění, Brno-Amaro jilo-Naše srdce
2007 Kavárna Spolek, Brno- reKAPITULACE
2007 Kateřinská zahrada, Praha – Nic na odiv…?
2007 Trafačka Aréna, Praha – Ikony všedního dne
2008 Galerie Šternberk – 163 m2
2008 Cargo- Art in box, Budapešť
2008 Galerie DUNA TRI , Bystřice n. Pernštejnem, Retrospektivní výstava
2008 Zámecká galerie, Uherský Ostroh- I. Malířské sympozium
2008 Galerie U Mloka, Olomouc – BLAZE.CZ
2008 Starý pivovar, Brno – Blaze 2
2009 Dům umění, Zlín- Zlínský salon mladých
2009 České centrum, Bratislava, Malířské sympozium
2009 Galerie Kritiků, Praha- Vlk a beránek, aneb co je intermedialita?
2009 Konzum, Brandýs nad Orlicí- Vlk a beránek II
2009 Prem Arts Gallery, Berlin- Die Limusinen
2009 účast na veletrhu Brno Art Fair
2009 Galerie u Dobrého pastýře, Brno- Naše věc
2009 Cafe Steiner, Brno- Vánoční nadílka Blažených
2010 Krajská vědecká knihovna, Liberec- To nejlepší z ilustrace
2010 Divadlo Hudby, Olomouc- Napeča Koláča
2010 Oblastní galerie Vysočiny, Jihlava- Blaze.cz
2010 Galerie Šumperska, Šumperk- Blaze.cz
2010 Galerie Enter, Bratislava – The days after the end
2010 Artyčok.TV – Art Fair Místo:Galerie Meetfactory
2010 Alfa pasáž, Brno- Une femme est une femme
2011 Gallery Space – Tama Art University, Tokio – Home Sweet Home
2011 Klub V. kolona, areál psychiatrické léčebny, Bohnice, Praha -Ženské závislosti
2011 Slévárna Vaňkovka –Salon, Brno- Poetika skrze hranice
2011 Dvorak Sec Contemporary, Praha- Artbanka kick off
2011 Galerie Milana Zezuly, Foyer Městského divadla Brno – Náhradníci
2011 Spolek, Brno- Spontánní umění
2011 Artbuffé, festival sou asného výtvarného umění,
Plzeň- Správný tramp nikdy nebyl v lese
2011 Galerie BKC: ProstorR2, Brno- Hands Free Breast Pump
2011 ARTBANKA MUSEUM OF YOUNG ART, Praha
2011 The Chemistry Gallery, Praha- Brněnské koření
2011 Radnice, Utrecht- Brno in comics
2011 Centrum současného umění DOX, Praha- VĚZNICE: MÍSTO PRO UMĚNÍ
2012 Reduta, Brno- Houby v Brně
2012 Byro, Praha – Decoland
2012 Apartment private party II, Brno
2012 Moravská galerie, Brno- VĚZNICE: MÍSTO PRO UMĚNÍ
2012 Galerie Vltavín, Praha- Komiks nejen v komiksu
2012 Veletr svět knihy, Praha- Komiks nejen v komiksu
2012 Průmyslovka, Brno- Komixxx2, společně s Kakalíkem
2012 Výstavní síň, Chrudim- Komiks nejen v komiksu
2012 Atelier Iwan Seiko, Premantura, Chorvatsko- Exhibition Mostra Izložba
2012 Galerie Sýpka, Vlkov- Těžký výběr
2012 Památník Leoše Janáčka- Moravské zemské muzeum, Brno- Druhotvary 3
2012 Muzeum hlavního města Prahy, Praha- 11 světů Současná česká ilustrace pro děti
2012 Maison Internationale de Rennes, Francie- del’exposition “Brno en bandes dessinées”
2013 Interaktivní galerii Becherova vila, Karlovy Vary- 11 světů, Současná česká ilustrace pro děti
2013 Galerie Plamínek na Radlase, Brno- Fake Reality
2013 Oblastní Galerie Vysočiny, Jihlava- Pomalý posun
2013 Kavárna Trojka, Brno, Cafe v lese, Praha- Minutový komixxx
2013 Galerie U Mloka, Olomouc- Pomalý posun
2013 Dům U Rytířů, Litomyšl- 11 světů
2013 Galerie Milana Zezuly, Foyer Městského divadla Brno – Pomalý posun
2014 MUSA Museum Start Gallery Artothek, Vienna- THE DIGNITY OF MAN
2014 Krajská galerie výtvarného umění, Zlín- VII. Nový zlínský salon- přehlídka současného českého a slovenského umění
2014 Centrum vizuálného umenia, Galéria Cypriána Majerníka, Bratislava- Práce
2014 Festival súčasného umenia a kultúry Tutti frutti, Bratislava
2014 Art Gallery of Bosnia and Herzegovina, Sarajevo- THE DIGNITY OF MAN/ LJUDSKO DOSTOJANSTVO
2014 Galerie Umakart, Brno- Umakart
2014 Festival Cool v plotě, Písek- Cool set
2014 Dům umění, Brno- Důstojnost lidstva
2014 Galerie Jiří Putna, Brno- Včelou a mlíkem
2014 Palác U Stýblů, 4+4 dny v pohybu- 19. mezinárodní festival současného umění, Praha- WHO IS THE DIRECTOR?
2014 Kavárna Švanda, Brno- Enviromoment
2014 Karlin Studios, Praha- Vyprávění
2014 Apartment VII, Brno
2014 Lidická galerie, Lidice- 11 světů
2015 LUSTR- festival ilustrace, Malá strana, Praha
2015 Video NoD, Ateliér Environment FaVU & Ateliér Nová Média FDULS, Praha- -Oheň v jeskyni
2015 4+4 dny v pohybu- 20. mezinárodní festival současného umění, Desfourský palác , Praha- Jak nic nechtít?
2016 Muzeum umění, Olomouc- Uhlem, štětcem, skalpelem. Sbírka kresby Muzea umění Olomouc
2016 Studio BUBEC, Praha- Art safari, Vyrobeno doma?
2016 Galerie Dole, Ostrava- Galerie Dole 10 let
2017 Nová Galerie, Praha- All the Beauties of the World
2017 Muzeum moderního umění, Olomouc- Fascinace skutečností | Hyperrealismus v české malbě